Grønne dager

blog, familie, hage, holistisk helse, livet, mat

DSC_0005

DSC_0012

DSC_0016

DSC_0022

DSC_0026

Våren er alltid frisk. En ny sjanse, en ny start. Og det er vår første vår i denne hagen. Det er en mild plass å være. Verandadøra får stå åpen disse herlige dagene, og små og store kan gå ut og inn som det passer. Vi går barbeint rundt i hagen og ser, lukter og undrer oss over alt som dukker opp. Vi strekker oss mot sola og tar i mot ny energi, og kjenner hvordan vi blir massert innvendig av den deilige varmen. I rekordfart spretter det opp blomster vi ennå ikke vet hva er. For eksempel fant jeg for et par dager siden ut at det som for en liten stund siden så ut som røde alienshender faktisk er masse, masse peoner! I hagen vår! Det skal altså snart komme svære, fylte, duftende skjønnheter i min umiddelbare nærhet, som vi både kan nyte ute og ta med oss inn. Sterkt. Vi planter frø i potter og gleder oss over spirer av bladpersille, små drueagurk og tomat. De skal få stå i drivhuset om en liten stund. Rabarbra er det mye av allerede, lange røde stilker som til nå har fått være med i kake, i syltetøy og chutney. Gressløken er også tidlig, og den har vi blendet med olje, til en grønngrønn gressløkolje som var deilig på grønnsakssuppe. Og så er det alt det vidunderlige ugresset, som kommer selv om ingen har bedt dem om det, og som jeg plukker takknemlig og ivrig av. Vassarve og løvetannblader blir blendet sammen med frukt til grønne smoothier, og brennesle har blitt suppe, infusjoner og tørket i dehydratoren til senere bruk.

Det å ha daglig tilgang på hage var nok for meg skikkelig på overtid, etter mange år i by. Dette var jeg klar for!

Reklamer

5 kommentarer om “Grønne dager

  1. Å, det høres deilig ut! Vi bor enn så lenge i blokk (men med skogen i umiddelbar nærhet), og holder akkurat på å planlegge hvordan vi kan få et fint uterom – med en god del blomster og planter – på balkongen. Lage vår egen lille hage der. Det er fint å holde på med. PS: Fin ny blogg!

    1. Det er genialt med balkong og skog i umiddelbar nærhet også. Det ser NYDELIG ut der dere pleier å gå. Klem til deg! Og takk for kommentar 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s