Tropisk grønn velkomstsmoothie

blog

Tirsdagskvelden denne uka tilbrakte jeg i Fredrikstad, i tante Karins lille bakekjeller. Vanligvis er det hennes egne kurs i baking i steinovn, surdeig, takkebaking (lefser og flatbrød) og som står på programmet der, men denne gangen var jeg invitert dit som «gjesteforeleser», for å holde kurs om vegetarmat! SÅ gøy! Jeg kalte kurset for «Regnbuemat fra Planteriket», med den velklingende undertittelen «Intuitiv matlaging og matglede». Vi hadde en veldig fin kveld, og lagde masse fargerik, velduftende og velgjørende mat. For å pangstarte det hele serverte vi en supergrønn mangosmoothie med kokosolje som velkomstdrikk før vi satte i gang med å stelle i stand vegetarfest. Og den skal du få oppskriften på, og dette rekker til fire-fem middels store glass eller to-tre svære:

*1 1/2 stor, moden mango

*1/2 potte koriander

*1/2 potte persille

*2 ss smeltet ekstra virgin kokosolje

*2 ss hampfrø

*Eventuelt; litt lime for en syrligfrisk spiss, eller en minidæsj med vanilje for ekstra dybde

*Vann

Legg ingrediensene oppi en blender. Ha oppi vann til et par-tre cm UNDER den øverste fruktbiten. Blendes til det er smooth! Tilsett mer vann dersom det trengs. Og vips har du noe søtt, grønt og tropisk som du kan glede din kropp og sjel med, og dine små og store venner. Dersom du liker dine kalde drikker iskalde, kan du blende inn noen isbiter, eller bruke frossen frukt, evt. litt frossen banan i tillegg.

Velbekomme, kjære venner!

Ha en super helg så lenge 🙂 Elri

Reklamer

4 kommentarer om “Tropisk grønn velkomstsmoothie

    1. Hei Silje! 🙂 Takk for at du kommenterer. Nei, jeg har ikke lest Sannheten på bordet – men jeg har hørt om den, og lest om den. Veldig viktige ting å ta i betraktning i et samfunn hvor butikkene er proppfulle av hel- og halvfabrikata…

  1. Enig! Viktig å skape en motvekt – og heldigvis opplever jeg at det er mange som har alternativer til dette og ferdigmaten har vel også blitt noe bedre?! 😉 Men savner et stort paradigmeskifte når det gjelder mat. Betaler heller mer for mat som er ren, har fått tid til å gro, ikke er sprøytet i hjel og genmodifisert. Dette er særlig viktig for meg nå som vi holder på å introdusere smaker for småen her; viktig å introdusere ham for EKTE smaker og mat som er mat! Vi prøver å velge så godt vi kan, men det er ikke alltid så lett… Men får prøve å gro mer selv etterhvert? Det tar tid, men det er jo et valg dette. Har du noen tips til hvordan få til mest mulig bærekraftig mat i småbarnstilværelsen?

    1. Hei igjen, Silje, et halvt år etter… 🙂 Tusen takk for kommentaren. Og beklager at det har tatt så lang tid å svare. Mine tanker nå, i korte trekk: spriring av frø hjemme (for tilgjengelig fersk mat, optimalisering av næringsinntak, mindre transportproblematikk), matauk (sanke selv når det er mulig, begynne der man er og med de kunnskapene man har tilgjengelig), fermentering (optimalisering av næringsinntak, hjelp til fordøyelsen), velge animalske produkter med tanke på kvalitet og etikk før kvantitet… Men altså, en bra start er spiring og fermentering. Bløtlegging av nøtter og frø. Og MATAUK. ❤ Og så klart, så klart, høner i hagen og frø i potter og bed alt etter hvilke muligheter som er tilgjengelige. Bruke alle kontakter man har for å få tak i det som er bra + lære seg det man trenger sånn etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s